Gästblogg från Verkligheten

Curie här! Jag sitter för tillfället ute i Mjärdevi och distansgästbloggar direkt till masterrummet. Vissa av oss spenderar nämligen inte majoriteten av sitt uppsatsskrivande i IDA:s heliga korridorer, utan har istället sålt vår själ till företagsvärlden där vi tänker oss att slå en hel flugsvärm i en smäll - få ett uppsatsämne, doppa tån i den där Verkligheten, utföra mer eller mindre meningsfulla uppdrag åt någon annan part än LiU samt passa på att visa vad vi kan inför ett potentiellt framtida förhållande med densamma...

I början imponeras man av onekligen av denna nya värld av storslagenhet. En egen dator! En blipp-bricka att ta sig in i byggnaden med! Fria fruktskålar! Obegränsade mängder ballerinakex! Diskmaskiner! Reseersättning! En mailadress i stil med curie.efternamn@företaget.com! Kanske ingen läderfåtölj, men en egen telefon om man ber snällt.

Sedan inser man att bakom alla skjortor ryms vanliga före detta B-husinvånare, folk facebookar på arbetstid ungefär lika myckt som i PC-pularna och på lunchen ger man varandras matlådor lika avundsjuka blickar som i D-köket.

Folk är folk är folk och det är lite skönt ändå kan jag tycka. Lär dig bemästra den sociala och professionella konsten på LiU och du kommer garanterat att klara dig bra ute i stora stygga verkligheten också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0