Löneförhandlingstips från Baddarn

Efter uppsatsen är det för de allra flesta dags att söka jobb, och iom att man spenderat de senaste åren med att gå back varje månad så att ens studieskuld är högre än Mount Everest om man skulle lägga alla enkronor på varandra så vill man ju gärna ha en bra lön.

När vi började här på universitetet fick man veta att vi som kogvetare skulle få ungefär samma lön som en civilingenjör, och var man djärv skulle man till och med kräva tusenlappen över ingångslönen för en civilingenjör. När man fick reda på detta smilade man stort och tänkte på det gröna gräset som man skulle kunna bygga sitt hus på efter studierna. När man sitter här med sin uppsats och är nära det där gröna gräset är dock smilet inte lika stort. Nu tänker man snarare, fan ge mig ett jobb bara, jag kan acceptera 25 000 i månaden så länge jag bara har någonstans att vara mellan 8 och 17 på vardagarna.

Till er som upplever detta vill vi härifrån mastersrummet komma med ett litet tips vid löneförhandlingar, detta tips stöds från ekonomiforskningen, i sann kogvet anda.

Låt alltid arbetsgivaren komma med det första förslaget på lön, på så sätt har du större chans att få en högre lön än om det är du som kommer med det första förslaget. Sen är det bara att utgå från det. Detta tips gäller för övrigt i alla situationer, låt alltid den säljande parten säga sitt pris först, på så sätt har du större chans att få ett lägre pris, eller en högre lön för den delen.

Lycka till!
/Baddarn

Kommentarer
Postat av: Peppe Bergqvist

Absolut, det är den säljande parten som alltid ska ge sitt bud först, allt annat är barockt.

2011-03-16 @ 15:52:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0